28 november, 2006

Nylackat!

Höstens färgstarka naglar kräver lika mycket omvårdnad som om man målar med en ljusare färg. Här kommer en liten nagelskola, för att få det snyggaste klorna i höst. Manikyr tar litetid och energi men det är det definitivt värt!

1. Peeling - Nagelbandspeeling tar bort bakterier och gamla hudrester från dina naglar. Detta underlättar lackandet ordentligt!

2. Olja - Om du har mjuka naglar rekommenderas myrraolja som ger näring åt nageln. Om du däremot har torra flisiga naglar ska du använda sesamolja. Smörj in naglarna dagligen för bästa resultat. Myrraolja från Depend, 149 kr.

3. Använd en tvåsidig nagelfil med en grövre och en finare sida. Med den grövre jämnar du ut ojämnheter på nageln, med den finare polerar du nageln.

4. Klipp aldrig nageln rakt av utan fila ner den med jämna tag i en och samma riktning, annars är risken att nageln flisar sig mycket stor.

5. Smörj in naglar och nagelband med en nagelbandscremé. Det är en bra vana att smörja med nagelbandscremé varje dag.

6. Redo för lackning!
Måla först ett lager underlack, gärna med utjämnande effekt.
Måla sedan ett tunt lager med din valda färg. Använder du en av höstens mörka färger bör du inte måla ända in till kanterna, det ger ett intryck av en betydligt bredare nagel.
Det sista du gör att lacka med ett överlack. För att behålla färgen så länge som mölijgt bör du lacka ett nytt lager överlack varannan dag.
Mavala har minilack till pangpriser! 35 kr/flaskan. Det finns över 80 nyanser, börja spara!

Segt nagellack? Har ditt nagellack börjat torka? Doppa ner flaskan i kokande vatten och det är som nytt igen!

Kom också ihåg att aldrig under några omständigheter använda nagellacksremover som inehåller aceton. Det torkar ut naglarna på nolltid!

Inga kommentarer: